Boek Nederlands

Hoogsensitiviteit als kracht : werken met je intuïtie

Carolina Bont (auteur)

Hoogsensitiviteit als kracht : werken met je intuïtie

Carolina Bont (auteur)
Door het in een breder kader plaatsen van hoogsensitiviteit wordt ruimte geschapen voor intui͏̈tieve kwaliteiten.
Titel
Hoogsensitiviteit als kracht : werken met je intuïtie
Auteur
Carolina Bont
Taal
Nederlands
Editie
Grondig herziene 26e druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2019
212 p.
ISBN
9789021573151 (hardback)

Besprekingen

Hoogsensitiviteit is een te grote ontvankelijkheid voor innerlijke en uiterlijke signalen. Alle opgevangen informatie en indrukken moeten immers ook verwerkt worden. Daar moet je mee leren omgaan. Anders bestaat het gevaar dat je voortdurend andermans spanningen overneemt, snel stressverschijnselen krijgt bij de confrontatie met lawaai en drukte, en over het algemeen snel moe of uit balans raakt. Toch wil Carolina Bont het niet als een probleem benaderen, maar veeleer als een set eigenschappen waar je als hoogsensitief persoon ook plezier en voordeel uit kunt halen. Door het bovendien in het grotere kader van intuïtie te zetten, weet ze het onderwerp zeer veelomvattend en gedetailleerd te belichten.

Hoogsensitieve mensen kunnen zo overspoeld worden door indrukken en emoties, dat ze niet meer op hun intuïtie kunnen vertrouwen en de weg kwijt raken. Of ze worden, paradoxaal genoeg, juist ongevoelig in bepaalde situaties, omdat ze zich afsluiten. Belangrijke hulpmiddelen bij dit z…Lees verder
Hoogsensitiviteit bepaalt de mate waarin het autonome zenuwstelsel reageert op prikkels. Personen met een gevoelig zenuwstelsel kunnen lijden aan een te grote gevoeligheid, waardoor negatieve krachten bezit van hen kunnen nemen. De auteur, een professioneel intuïtietherapeute, plaatst hoogsensitiviteit in een breder kader waarin bewustwording van intuïtieve kwaliteiten de ruimte schept voor het transformeren van negatieve in positieve energie. Zij ziet intuïtie als spiritueel vermogen dat in harmonie moet zijn met de rede. Hoogsensitiviteit kan dan een extra dimensie aan het bestaan toevoegen. In beeldende taal geeft zij naast de theorie een reeks oefeningen om intuïtieve vermogens te ontwikkelen. Deze 26ste druk is op een paar punten herzien. Dit is het gevolg van voortschrijdend inzicht. Bijlagen: overzicht van oefeningen en aanbevolen literatuur.